Vélemény blog

Vélemény blog

Ezeket nézhetjük októberben - Moziműsor

2019. október 01. - Tamastur

Megérkezett október. Mozgalmas hónap elé nézünk. Sok film debütál a mozikban, amelyek között vannak, amik még 2018-ban jöttek ki hazájukban, vannak, amik kellemes szórakozást nyújthatnak és vannak, amelyek inkább az elmét dolgoztatják meg. Ezek között, pedig olyan neveket találunk, mint a Joker, a Zombieland folytatása, Ang Lee hazánkban forgatott filmje, a Gemini man, valamint a legújabb Terminator-film a Terminator: Sötét végzet. Persze ne feledkezzünk el a hazaiakról sem: A Z generációról szóló FOMO, valamint a szocializmusban játszódó Drakulics elvtárs is kellemes meglepetésnek tűnik.

mv5bngvjnwi4zgutnze0ms00ytjmlwe0zdctn2ziytk2ymi3ntyyxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynq_v1.jpg

 

 

Október 3-9.

(csütörtök-szerda)

 

 

Joker

amerikai dráma (122 perc)  16 éven aluliaknak nem ajánlott

Rendező: Todd Phillips

Szereplők: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Brett Cullen, Shea Whigham, Bryan Callen, Bill Camp, Zazie Beetz, Marc Maron

Eszelős, veszedelmes, kissé mulatságos. Vajon mi vezetett oda, hogy a sikertelen stand-up komikusból pszichopata gyilkos, Batman főellensége váljon? Todd Philips szenzációs képregényfilmjéből választ kapunk kérdéseinkre, és megismerhetjük Joker történetét.

Sikerek: Velence Filmfesztivál Arany Oroszlán díja (Legjobb film)

Jászberényi premier: 2019. október 03.

 Kritika: Rotten Tomatoes 7,30 (457 kritikus szavazata alapján)

 

A fénykép (Photograph)

német-amerikai-indiai romantikus dráma (110 perc) 12

Rendező: Ritesh Batra

Szereplők: Sachin Khedekar, Geetanjali Kulkarni, Nowaz, Sanya Malhotra, Denzil Smith

Rafi, a derűs és jó kedélyű fényképész Bombay nevezetességeinél fotóz turistákat, és a képekért kapott csekély összegekből éli egyszerű, de elégedett életét. Lakótársain kívül nagyanyjával tart szoros kapcsolatot, az asszony azonban folyton azért nyaggatja, hogy mikor nősül már meg. A gyönyörű Miloni tehetős családból való, érzékeny lány, aki még nem pontosan tudja, mit akar az élettől. Egy nap Rafi lefényképezi Milonit, majd mikor újra találkoznak, megkéri a lányt, hogy játssza el nagyanyja kedvééért a jegyese szerepét. A két távoli világból érkező ember közt különleges kapcsolat jön létre, ami mindkettejüket váratlan módon változtatja meg.:

Jászberényi premier: 2019. október 03

Kritika: Rotten Tomatoes 6,57 (83 kritikus szavazata alapján)

 

Az arany kesztyű (Der goldene Handschuh)

francia-német bűnügyi horror-dráma thriller (115 perc) 18

A hetvenes évek elején egy pszichopata sorozatgyilkos tartja rettegésben Hamburg lakóit. A gyilkos a kikötőváros vöröslámpás negyedében, az Arany Kesztyű bárban szedi fel áldozatait, reményvesztett hajléktalan nőket és prostituáltakat. Lakásában megerőszakolja, és különös kegyetlenséggel öli meg őket, majd a tetemeiket feldarabolja és autóillatosítókkal szagtalanítva elrejti egy kis kamrába. Mivel zömében magányos emberek az áldozataik, akiket senki sem keres, sokáig nem is tűnik fel, hogy sorozatgyilkos szedi áldozatait.

Fritz Honka német sorozatgyilkos 1970 és 1975 között legalább négy nőt ölt meg Hamburgban. A férfit teljesen véletlenül fogták el, miután 1975. július 15-én felgyulladt a ház, amiben a férfi élt. Honkát 15 évre ítélték, amit elmegyógyintézetben töltött el, 1993-ban szabadult, s 1998-ban halt meg. A film ezt a valós történetet dolgozza fel Heintz Strunk bestsellere alapján. A korábban Berlinben és Cannes-ban is díjazott, Európai Filmdíjas rendező, Fatih Akin (Fallal szemben, A másik oldalon, Soul Kitchen) provokatív és kegyetlen filmjének a világpremierje az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A főszerepet a teljesen elmaszkírozott Jonas Dessler (A néma forradalom) alakítja, aki korábban elnyerte a Legjobb fiatal színésznek járó díjat és a két Oscar-díjra jelölt Mű szerző nélkül című filmben is szerepelt.

Jászberényi premier: 2019. október 10.

Kritika: Rotten Tomatoes 5,58 (27 kritikus szavazata alapján)

 

Roger Waters: Us + Them

brit zenés dokumentum-koncertfilm (135 perc) 12 

A 156 állomásos US+THEM világturné bejárta Európát, Ausztráliát, Latin- és Észak-Amerikát. Waters, a Pink Floyd egyik alapítótagja összesen több mint 2 millió ember előtt – köztük a budapesti közönségnek is – zenélt, felidézve mind zenekari, mind szóló pályafutása legjelentősebb dalait. A turné és a róla készült film emellett egy erőteljes üzenetet is hordoz az emberi jogokról, a szabadságról és a szeretetről.

Jászberényi premier: 2019. október 03.

 

Mi újság, Kuflik?

magyar animációs családi film (77 perc) 6

Jászberényi premier: 2019. október 10.

 

Előzetes 

https://www.youtube.com/watch?v=0VnT6GrmCSI

 

 

 

 

Október 10-16.

 

 

Gemini Man

amerikai-kínai akció-dráma sci-fi thriller (117 perc) 16 

Rendező: Ang Lee

Szereplők: Linda Emond, Theodora Miranne, Tim Connolly, David Shae, Clive Owen, Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Benedict Wong

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését. A film rendezője az Oscar-díjas Ang Lee (Tigris és sárkány), a további szerepekben Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen és Benedict Wong.

Jászberényi premier: 2019. október 17.

Kritika: Rotten Tomatoes 4,72 (143 kritikus szavazata alapján)

 

FOMO - Megosztod, és uralkodsz (FOMO: Fear of Missing Out)

magyar dráma (91 perc) 16

Rendező: Hartung Attila

Szereplők: Bouquet Gergely, Yorgosz Goletsas, László Panna, Pokorni Ábel

Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa.

A film a Filmalap Inkubátor progrramja keretében készült, amihez a Filmalap 62 millió forintos támogatást nyújtorr.

Jászberényi premier: 2019. október 10.

 

Mű szerző nélkül (Werk ohne Autor)

német-olasz történelmi romantikus dráma thriller (189 perc) 16

Rendező: Florian Henckel von Donnersmarck

Szereplők: Oliver Masucci, Yevgeni Sidikhin, Ulrike C. Tscharre, Cai Cohrs, Paula Beer, Sebastian Koch, Saskia Rosendahl, Tom Schilling

A Mások élete rendezőjének új filmje

Történet: A német művész, Kurt Barnert két egymást követő diktatúra elnyomásában kezdi meg alkotói útját. A fasiszta Németországban születik, majd az NDK-ban válik fiatal felnőtté. Néhány évvel később megszökik Nyugat-Németországba, de sötét múltját nem képes a háta mögött hagyni. A művészi útkeresés, a meghasonlás, a siker visszásságait bemutató és a 20. századi történelem monumentális tablóját képező film az egyik legnevesebb kortárs festő, Gerhard Richter életén alapul.

Sikerek: 2 Oscar-díj jelölés (Legjobb idegen nyelvű film, Legjobb operatőri munka)

Jászberényi premier: 2019. október 24.

Kritika: Rotten Tomatoes 7,33 (130 kritikus szavazata alapján) 

 

Prédák (Haunt)

amerikai horror-thriller (92 perc) 18

Rendező: Scott Beck, Bryan Woods

Szereplők: Shazi Raja, Schuyler Helford, Phillip Johnson Richardson, Chaney Morrow, Will Brittain, Andrew Caldwell, Lauryn Alisa McClain, Katie Stevens

Egy hatfős baráti társaság halloween ünnepén vérfagyasztó kísértetházra bukkan, amely állítólag legsötétebb félelmeikből táplálkozik. A fiatalok az egyre több áldozatot követelő éjszaka során fokozatosan rádöbbennek, hogy egyes rémálmok képesek valósággá válni.

Kritika: Rotten Tomatoes 6,34 (36 kritikus szavazata alapján) 

 

Pavarotti

amerikai-brit életrajzi zenés dokumentumfilm (114 perc) 12

Rendező: Ron Howard

Szereplők: Luciano Pavarotti, Princess Diana, Phil Donahue, Bono, Spike Lee

A 2-szeres Oscar díjas Ron Howard filmje.

„A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. Pavarotti úgy állt hozzá a munkához, hogy az opera műfajában minden zenekedvelő találhat magának valamit, és puszta tehetségének köszönhetően eluralta a világ legnagyobb színpadait, hallgatók millióinak szívét hódította meg.

Jászberényi premier: 2019. október 10.

Kritika: Rotten Tomatoes 6,89 (74 kritikus szavazata alapján)

 

A művészet templomai: Prado Múzeum (Il Museo del Prado - La corte delle meraviglie)

olasz-spanyol dokumentumfilm (92 perc) 12

Fennállásának 200. évfordulóján a világ egyik leglátogatottabb múzeuma különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, A művészet templomai sorozat októberi premierfilmjében bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történetén átívelő felfedezőúton az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket.

Jászberényi premier: 2019. október 10.

 

Metallica & San Francisco Symphony S&M2

amerikai feliratos zenés dokumentum-koncertfilm (150 perc) 12

Az S&M2 című koncertfilmet a Metallica és a Michael Tilson Thomas által vezényelt San Francisco Szimfonikus Zenekar közös évfordulós koncertjén rögzítenek, 2019. szeptember elején. A kb. két és fél órás koncertfilmben számos, az eredeti 1999-es S&M live albumon található dal is felcsendül majd, amelyeket az azóta született új Metallica dalok szimfonikus változatai egészítenek ki. Világszerte rajongók milliói utazhatnak vissza az időben a mozivásznak előtt ülve, igazi szélesvásznú változatban, 5.1-es mozis hangminőségben élvezve a felejthetetlen koncertet!

 

 

 

 

Október 17-23.

 

 

Zombieland 2: A második lövés (Zombieland: Double Tap)

amerikai akció-horror-vígjáték (93 perc) 16

Rendező: Ruben Fleischer

Szereplők: Thomas Middleditch, Avan Jogia, Dan Aykroyd, Abigail Breslin, Zoey Deutch, Woody Harrelson, Emma Stone

A zombie apokalipszist is meg lehet szokni. A négy túlélő, Columbus, Tallahasse, Wichita és Little Rock számára is hétköznapivá váltak az élőhalottak támadásai, a harc és a vér.A Fehér Házból kiköltöznek Amerika középső vidékére: de hamarosan megbánják a döntésüket. Nemcsak túlélőkkel találkoznak, hanem a zombik új fajával is: szupererős és szuperfurcsa lényekkel…

Jászberényi premier: 2019. október 24.

 

Demóna 2: A sötétség úrnője (Maleficent: Mistress of Evil) 

amerikai családi kaland-fantasy (118 perc) 12

Rendező: Joachim Rřnning, Joachim Rønning

Szereplők: Teresa Mahoney, Chiwetel Ejiofor, Elle Fanning, Angelina Jolie, Ed Skrein

A 2014-es világsiker, a Demóna folytatásában Demóna és keresztlánya, Auróra kénytelenek átgondolni a köztük lévő köteléket, midőn egy közelgő esküvő kérdése, váratlan szövetségesek felbukkanása és sötét erők munkálkodása más-más útra tereli őket. Gondtalanul teltek az évek Demóna és Auróra számára. A szívfájdalom, bosszú és végül szeretet nyomán kialakult kapcsolatuk elmélyült. Ám az emberek és tündérek közötti gyűlölködés változatlanul fennáll. Auróra közelgő esküvője Fülöp herceggel ünneplésre szolgáltat okot Ulstead királyságában és a közeli Móriában, hiszen a két világ is egyesülhet a friggyel. Egy nem várt találkozás azonban új, nagy hatalmú szövetségessel ismerteti meg Demónát, aki eltávolodik Aurórától, s így a keresztanya és keresztlánya a Nagy Háború ellentétes oldalán találják magukat, ami próbára teszi családi összetartozásukba vetett hitüket.

Jászberényi premier: 2019. október 17.

 

 

A lelőhely - Prospect (Prospect)

kanadai-amerikai dráma sci-fi thriller (100 perc) 16

Rendező: Christopher Caldwell, Zeek Earl

Szereplők: Sophie Thatcher, Jay Duplass, Luke Pitzrick, Andre Royo, Pedro Pascal

Cee, a tizenéves lány és édesapja, Damon a meggazdagodás reményében egy távoli holdra érkeznek, ahol a megbízásuk szerint a hold mérgező erdeinek mélyén rejlő furcsa ásványkincseket kell megtalálniuk és kitermelniük. Hamar kiderül azonban, hogy nincsenek egyedül ebben a bizarr vadonban, és a munkának induló kincsvadászat rövidesen a túlélésért folytatott harccá válik. Miután a lány rádöbben, hogy az erdőség kegyetlen lakosain és konkurens szerencsevadászokon túl saját apja mohóságtól elvakult döntéseivel is meg kell küzdenie, kénytelen a saját lábára állni, hogy kiutat találjon.

Jászberényi premier: 2019. október 17.

Kritika: Rotten Tomatoes 7,12 (44 kritikus szavazata alapján) 

Álomnagyi (C'est quoi cette mamie?!)

belga-francia családi vígjáték (99 perc) 12

A hét féltestvérből álló szedett-vedett társaság, két évig boldogan élnek együtt tágas lakásukban, de a nyári vakáció idejére, ki kell költözniük otthonukból. Különböző szülőkhöz kerülnek. A legfiatalabb, a kis Gulliver a tengerparton élő nagymamájához.

A különc Aurore azonban nem éppen átlagos nagyi, ahelyett, hogy vigyázna unokájára, szívesebben bulizik. Ezért aztán a fiú féltestvérei elhatározzák, hogy Gulliver megmentésére indulnak, és kezdetét veszi egy újfajta családi forradalom.

Jászberényi premier: 2019. október 17.

 

Lili

ausztráliai-magyar dokumentumfilm (85 perc)

Lili egyike volt annak a több ezer embernek, aki 1956-ban miután a szovjetek leverték a forradalmat, a megtorlás elől elmenekült Magyarországról. A fiatal anya arra kényszerült, hogy első szülött kislányát Budapesten hagyja. A dokumentumfilm Lili másodszülött lánya, Edit kontinenseken átnyúló erőfeszítéseit követi, amint megpróbálja feltárni anyja életének fájdalmas titkait, hogy ezzel feloldjon egy, a családban több generáción átívelő trauma spirált.

 

Előzetes:

https://vimeo.com/304959837

 

 

 

 

Október 24-30.

 

 

Lázadók (Rebelles)

francia vígjáték (87 perc) 16

Rendező: Allan Mauduit

Szereplők: Cécile De France, Yolande Moreau, Audrey Lamy, Simon Abkarian

A néhai megyei szépségkirálynő, Sandra (Cécile de France) kénytelen elmenekülni erőszakos párja elől. Visszatér szülővárosába, Boulogne-sur-Merbe. 15 év telt el azóta, hogy hátrahagyta édesanyját és ezt a világot, ahol szinte megállt az idő. Pénze nincs, így a megélhetéshez muszáj munkát szereznie. A vidéki kisváros egyetlen lehetősége a helyi halfeldolgozó üzemben mutatkozik, így Sandra kénytelen-kelletlen, de elvállalja azt. Főnöke a munkahelyen intenzív molesztálásba kezd, a nő önmagát védi, a férfi véletlenül meghal. Két kolléganő siet Sandra segítségére, és egy halom pénzt találnak a halott férfi táskájában. Úgy döntenek, megosztják… És innen kezdetét veszi egy szürreálisan bonyolult élet!

Az angyal (El Ángel)

argentin-spanyol életrajzi bűnügyi dráma (118 perc) 16

Rendező: Luis Ortega

Szereplők: Chino Darín, Mercedes Morán, Daniel Fanego, Sofía Inés Torner, Lorenzo Ferro, Luis Gnecco, Cecilia Roth, Malena Villa

A tizenhét éves Carlos angyali arca és göndör fürtjei mögött egy morális gátlások nélküli szörnyeteg rejtőzik. Amikor összeáll az egyik osztálytársával, kétfős bandájuk sorra követi el az egyre súlyosabb bűncselekményeket, a gyilkosságoktól sem visszariadva, rettegésben tartva a ’70-es évek Buenos Airesét.

Jászberényi premier: 2019. október 24.

Kritika: Rotten Tomatoes 6,62 (50 kritikus szavazata alapján)

 

Halálod appja (Countdown)

amerikai horror-thriller (100 perc) 16

Rendező: Justin Dec

Szereplők: Anne Winters, Peter Facinelli, Tichina Arnold, Tom Segura, Elizabeth Lail, Charlie McDermott

Akarod tudni, mennyid van hátra?

Napjainkban szinte együtt élünk az okostelefonunkkal, appok követik nyomon a napirendünket, a fittségünket, a szerelmi életünket. Ha kijön egy új applikáció, arra mindenki egyből rákattan. De mi történik akkor, ha egy app azt is megmondja, mikor fogunk meghalni?

 

Jetikölyök (Abominable)

amerikai-kínai animációs családi kaland-vígjáték fantasy (92) 6

A Pearl Studio és a DreamWorks Animation közös produkciója nagyszabású, 3000 mérföldes utazásra viszi a közönséget Sanghaj utcáitól a lélegzetelállító havas himalájai tájakig. Amikor egy csintalan baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos teremtményt a családjával a föld legmagasabb pontján.

Kritika: Rotten Tomatoes 6,64 (121 kritikus szavazata alapján)

 

Szörnyen boldog Halloween (Día de muertos)

mexikói animációs családi fantasy (88 perc) 12

Salma sosem találkozott biológiai szüleivel, az egyetlen dolog, amit tud róluk, hogy még kisbaba korában elhagyták őt. A fiatal lány egész életét annak szentelte, hogy felkutassa családját, ám eddig nem járt sikerrel. Egy napon aztán felfedez egy különleges könyvet, amely részletesen mesél a város valamint a benne élő emberek történelméről. A könyv segítségével talán esélye nyílik felkutatni szüleit, így Salma elindul élete nagy kalandjára két barátjával, Jorgeval és Pedroval. Varázslatos útjuk során megnyílik előttük a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol különös lények lesznek segítségükre.

Jászberényi premier: 2019. október 24.

 

Víz és cukor - Carlo Di Palma, az élet színei (Acqua e zucchero: Carlo Di Palma, i colori della vita)

olasz életrajzi dokumentumfilm (90 perc) 12

Egy dokumentumfilm, amely nemcsak a legendás rendező, Carlo Di Palma életútját és ars poeticaját foglalja össze, hanem egy érzelmekkel teli utazásra csábítja a nézőt az olasz mozi világába. Luchino Visconti, Vittorio De Sica és Roberto Rosselini neorealizmusától kezdve egészen Woody Allen remekműveiig végigkisérhetjük az olasz mozi alakulását a 20. és 21. században. A filmhez a történet olyan figurái adnak kommentárt, mint Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Wim Wenders és Ken Loach. 

 

(Nincs találat)

 

 

Terminator 2 - Az itélet napja 3D (Terminator 2: Judgment Day) - 1991

amerikai akció-sci-fi (137 perc) 16

Rendező: James Cameron

Szereplők: Edward Furlong, Linda Hamilton, Robert Patrick, Arnold Schwarzenegger

A Terminator-széria legújabb, immár 6. része előtt, október 24-től rövid időre visszatér a mozikba a digitálisan restaurált és 3D-be alakított Terminator 2 – Az ítélet napja, amely az új epizód, “A sötét végzet” közvetlen előzményfilmje is egyben.

 

Kritika: Rotten Tomatoes 8,5 (81 kritikus szavazata alapján)

 

 

 

 

Október 31. - november 6.

 

 

Terminator: Sötét végzet (Terminator: Dark Fate)

amerikai-kínai akció-kaland-sci-fi (90 perc) 16

Rendező: Tim Miller

Főszereplők: Steven Cree, Gabriel Luna, Enrique Arce, Mackenzie Davis, Edward Furlong, Linda Hamilton, Tom Hopper, Natalia Reyes, Arnold Schwarzenegger

Linda Hamilton (Sarah Connor) és Arnold Schwarzenegger (T-800) visszatérnek meghatározó szerepükben a TERMINATOR: SÖTÉT VÉGZET-ben, amit Tim Miller (Deadpool) rendezett, producerei pedig James Cameron és David Ellison. A Terminator 2: Az ítélet napja eseményei után játszódó TERMINATOR: SÖTÉT VÉGZET további szereplői Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna és Diego Boneta

 

Addams Family - A galád család (The Addams Family)

amerikai-brit-kanadai animációs családi horror-vígjáték fantasy (105 perc) 12

Rendező: Greg Tiernan, Conrad Vernon

Szereplők: Elsie Fisher, Aimee Garcia, Bette Midler, Scott Underwood, Oscar Isaac, Chloë Grace Moretz, Charlize Theron, Finn Wolfhard

Conrad Vernon Shrek 2, Madagaszkár 3 és a Virsliparti, valamint Greg Tiernan a Virsliparti (ketten együtt rendezték) rendezőitől.

Történet: Csettintésre készülj! A Halloween első számú famíliája, Addamsék visszatérnek a mozivászonra első animációs vígjátékukban. A környék legfurább családja viccesen, szokatlanul és nevéhez méltó módon értelmezi újra, mit is jelent jó szomszédnak lenni.

Kritika: Rotten Tomatoes 5,15 (33 kritikus szavazata alapján)

 

Drakulics Elvtárs

magyar vígjáték (95 perc) 16

Rendező: Bodzsár Márk

Főszereplők: Nari Nguyen, Rezes Judit, Pálos Hanna, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Rába Roland, Walters Lili

A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek. 70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után. A kémelhárítás azonban felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik. Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés…

 

Monos

kolumbiai-argentin-holland-német-svéd-uruguayi dráma thriller (102 perc) 16

Rendező: Alejandro Landes

Szereplők: Deiby Rueda, Paul Cubides, Sneider Castro, Julianne Nicholson, Sofia Buenaventura, Laura Castrillón, Julian Giraldo, Karen Quintero

Egy távoli hegyvidéken, valahol Latin-Amerikában, egy kamaszokból álló fegyveres különítmény – Rambo, Törpe, Répa, Hosszúláb, Farkas, Lady és Bumbum – azt a parancsot kapja a Szervezettől, hogy egy külföldi túszt (Julianne Nicholson) és egy fejős tehenet tartsanak életben. A frontvonalak gyors mozgása nyomán azonban könnyűnek hitt, paradicsomi küldetésük pokoljárásba fordul, és nemcsak a feladat teljesítése, de az életük is veszélybe sodródik.

Kritika: Rotten Tomatoes 7,92 (89 kritikus szavazata alapján) 

 

Amazing Grace 

amerikai zenés dokumentumfilm (89 perc)

Rendező: Alan Elliott, Sydney Pollack

Szereplők: Reverand James Cleveland, Mick Jagger, Charlie Watts, James Cleveland, Aretha Franklin

Az egyik társrendezője a filmnek a kétszeres Oscar-díjas Sidney Pollack, akihez többek között olyan alkotások fűződnek, mint a Dustin Hofmann főszereplésével készült Aranyoskám, vagy mint a Sabrina feldolgozása Harrison Ford-al..

Történet: Egy dokumentumfilm Aretha Franklin és a kórus 1972. januári előadásáról a Los angelesi New Bethel baptista templomból.

Kritika: Rotten Tomatoes 8,76 (137 kritikus szavazata alapján)

 

Lótolvajok (Ut og stjæle hester)

dán-norvég-svéd misztikus dráma (123 perc) 12

Rendező: Hans Petter Moland

Szereplők: Danica Curcic, Sjur Vatne Brean, Gard B. Eidsvold, Bjørn Floberg, Jon Ranes, Tobias Santelmann, Stellan Skarsgård

A Dermesztő hajsza rendezőjétől

A hatvanas éveiben járó özvegy férfi egy észak-norvég faluba vonul vissza a civilizációtól. Egy téli estén találkozik szomszédjával, akiről kiderül, évtizedekkel korábban ismerősök voltak. Felidézik a régi idők emlékeit, amikor a férfi 15 éves tinédzser volt, s életre szóló élményekkel gazdagodott. Apjával az egész nyarat egy egyszerű folyóparti kunyhóban töltötte, megismerve a természet szépségeit, a vadlovak betörését, a kemény favágó munkát, valamint az első szerelem élményét is. De az idill mögött titkok, traumák és fájdalom is kijutott a fiatalnak, életre szóló sebeket ejtve a tinédzser lelkén.

Premier: 2019 október 13, köztük Jászberényben is.

 

A legfehérebb nap (Hvítur, Hvítur Dagur)

dán-izlandi dráma (109 perc)

Ingimundur a világtól elzárt izlandi kisváros szélén, lélegzetelállítóan szép hegyek és fjordok között építi házát. A feleségét gyászoló férfi nemrég vonult vissza rendőri szolgálatától. Ingimundurban egyre erősebb a gyanú, hogy feleségének, aki autóbalesetben hunyt el, halála előtt viszonya volt valakivel a városból. Napról napra megszállottabban nyomoz, hogy megtudja az igazságot, és egyre inkább veszélybe sodorja saját jó hírét és lelki épségét. A gyász, a bosszú és a feltétel nélküli szeretet érzései viaskodnak a férfiban, akinek kezd kicsúszni a lába alól a talaj…

Premier: 2019 október 13, köztük Jászberényben is.

 

Clara - Egy tündéri kaland (Klara)

ukrán animációs kaland-vígjáték (85 perc)

Clara, a fiatal lány egy varázslatos világban él mágusok, törpék, sárkányok között. Erdei házikójában három bajkeverő majom lábatlankodik, majd egy nap egy bűbájos kis sárkány is felbukkan otthonában. Clara nem emlékszik semmire a múltjából, még arra sem, hogy vajon ember-e vagy tündér? Kis barátaival hát útra kel, hogy megtalálja a választ a kérdéseire, valamint, hogy megvédje világát és legyőzze egy gonosz varázsló ármánykodását.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9615182676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása