Vélemény blog

Vélemény blog

Ezeket nézhetjük szeptemberben - Moziműsor

2021. augusztus 24. - Tamastur

Már amikor kezdenénk kényelmesen visszarázódni a régi "mozizós" kerékvágásainkba és éppen növekedőfélben vannak a nézettségi adatok, akkor kezd el ismét fenyegetni minket a világjárvány. Szerencsére ez jelenleg semmilyen formában nem érinti a filmszínházakat és a jövőben remélhetőleg ez így marad, vagy legalábbis nem minden filmbarátnak kell otthon, a négy fal közé szorulnia. De ezt most hagyjuk figyelmen kívül, inkább a jelenre, na meg a közeljövőre koncentráljunk. Nézzük mit tartogat nekünk a szeptemberi mozikínálat!

Még nem teljesen átlépve a hónapba itt lesz nekünk egy szép, élettel teli tini-dráma (Amíg tart a nyár), a gyereknek, pedig a Bébi úr legújabb kalandja, később pedig a Marvel áll újra csatasorba (Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája), amire a DC azonnal próbál válaszolni a Venom folytatásával, de pár (már díjnyertes) magyar alkotással is találkozhatunk, úgy mint a Természetes fénnyel vagy A feleségem történetével. És még nem is említettem a 91 éves Clint Eastwoodot, aki úgy néz ki nem tud, de reméljük nem is akar leállni. De lássuk most már a teljes listát!

20e6ceb84dd2408abca9431bfbd3cf153687084e.jpg

 

Augusztus 26. - Szeptember 01.

 

Amíg tart a nyár (Babyteeth)

ausztrál dráma, vígjáték (118 perc)  16 éven aluliaknak nem ajánlott

Rendező: Shannon Murphy

Főszereplők: Michelle Lotters, Eliza Scanlen, Sora Wakaki, Toby Wallace, Emily Barclay

A 16 éves Milla és a 23 éves Moses látszólag két külön univerzum. A lány biztos családi hátterű, magának való éltanuló, a fiú viszont izgalmas, ugyanakkor felelőtlen, lecsúszott junkie. Milla szülei aggódva nézik kettejük kapcsolatát, de még tanácstalanabbak, mint az ilyen helyzetbe kerülő szülők általában, mivel lányuk súlyos beteg. Szívük szerint megtiltanák, hogy a két fiatal többet találkozzon, de Millát korábban nem látott energiával tölti fel Moses jelenléte.

Forgalmazó: Mozinet

Rotten Tomatoes: 7,60 (149 kritikus értékelése alapján)

 

Bébi úr: Családi ügy (The Boss Baby: Family Business)

amerikai animáció (107 perc)  6

Rendező: Tom McGrath

Főszereplők:  Alec Baldwin, John Flanagan, Jeff Goldblum, Ariana Greenblatt, Lisa Kudrow, Eva Longoria, James Marsden, James McGrath, Amy Sedaris

Létezik egy egyetemes igazság, melyet minden család tud, bárhol a világon. Amikor kisbaba érkezik a házba - ő lesz a főnök. Az idősebb gyerek számára ez vagy totális áldás, vagy totális átok.

Forgalmazó: UIP-Duna Film

Rotten Tomatoes: 5,40 (83 kritikus értékelése alapján)

 

Kampókéz (Candyman)

kanadai-amerikai dráma, horror, thriller (91 perc)  18

Rendező: Nia DaCosta

Főszereplők: Colman Domingo, Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Tony Todd

A helyiek körében köztudott, hogy Chicago Cabrini Green nevű környékének lakóházait egy rémtörténetekből ismert, kampókezű természetfeletti gyilkos tartotta rettegésben, akit kellő bátorsággal megidézhetett az, aki ötször kimondta a nevét a tükör előtt. Napjainkban, tíz évvel azután, hogy a Cabrini utolsó eredeti épületét is lebontották és a felértékelődött területet az ezredforduló után született generáció népesítette be, Anthony McCoy vizuális művész és barátnője, a galériavezető Brianna Cartwright beköltöznek egy ottani luxuslakásba.

Anthony festői karrierje éppen hullámvölgyhöz ér, amikor találkozik egy régi lakossal, akitől megismeri Kampókéz valódi, szörnyűséges történetét. Hogy megőrizze pozícióját a chicagói művészeti világban, Anthony elhivatottan kutatni kezdi a kísérteties részleteket, amik friss ihletet adhatnának műveihez. Nem sejti, hogy eközben olyan múltra nyit ajtót, ami kikezdi elméje épségét és iszonyatos erőszakhullámot enged szabadjára.

Forgalmazó: Fórum Hungary

Mentés másképp

magyar dráma, vígjáték (110 perc)  16 

Rendező: Rózsa Gábor

Főszereplők: Lajos András, Dézsi Darinka, Tóth Krisztina, Trokán Péter, Péter Sándor

A könyvelésbe beleszürkült Márknak meg kell mentenie Dórát a depressziótól. Márk a saját maga által kifejlesztett Alternatív Terápia módszerével elindítja a lány kezelését. Úgy kezdi manipulálni a lány életét, hogy az nem tud róla ezzel próbálkozva terelni őt a boldogság felé.

Forgalmazó: Rózsa Produktum Kft.

 

Notting Hill-i cukrász (Love Sarah)

brit romantikus dráma, vígjáték (97 perc)  12

Rendező: Eliza Schroeder

Főszereplők: Candice Brown, Shelley Conn, Celia Imrie, Bill Paterson, Rupert Penry-Jones, Shannon Tarbet

Hogyan lehet egy olyan süteményezőt létrehozni, ahonnan mindenki kicsit boldogabban jön ki? A Notting Hill-i cukrászda három nő története, akiket egy dolog kapcsol össze: végtelen szeretetük a zseniális cukrász, Sarah iránt, aki tragikusan fiatalon életét veszti egy balesetben. Lánya, Clarissa táncosnak készül, de nehezen találja meg az egyensúlyt a felnőttek életében. Isabella, Sarah legjobb barátnője úgy érzi, egyedül képtelen beteljesíteni barátnőjével közös terveit. Mimi, az édesanyja pedig a maga módján, csendesen gyászol. A három különböző korú nő sok súrlódás és nézeteltérés közepette nyitja meg közös cukrászdáját London leghangulatosabb környékén, a Portobello Roadon, de hamar rájönnek, hogy az egymásra figyelés, a kreativitás és a szeretet erejével sokkal többre képesek, mint gondolták. A különleges, ínycsiklandó sütemények illata mellett hamarosan a szerelem is belengi a cukrászdát...

Forgalmazó: Cirko Film

Rotten Tomatoes: 5,40 (38 kritikus értékelése alapján)

 

A Jönsson banda (Se upp för Jönssonligan)

svéd-finn bűnügyi vígjáték (116 perc)  12

Rendező: Tomas Alfredson

Főszereplők: Henrik Dorsin, Anders Johansson, Hedda Stiernstedt, Tomas Alfredson, Anders Back

Egy sikertelen rablási kísérlet után a Jönsson banda vezetője börtönbe kerül. Mire szabadul, a bandatagok már maguk mögött hagyták a törvénytelenségeket. Amikor azonban minden idők legnagyszerűbb rablását kell megszerveznie, a főnöknek sikerül ismét aktiválnia a csapatát. A nem várt bonyodalmak azonban számos humoros helyzetet teremtenek.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

 

A rózsák királynője (La fine fleur)

francia vígjáték (95 perc)  12

Rendező: Pierre Pinaud

Főszereplők: Fatsah Bouyahmed, Olivia Côte, Manel Foulgoc, Catherine Frot, Vincent Dedienne

Eve egykoron Franciaország legszebb kertészetét igazgatta, ám a cég, mely oly kedves számára, a csőd szélére került. Miután titkárnője három csavargót vesz fel kisegítőnek, akiknek semmiféle gyakorlatuk nincs a kertgondozásban, úgy néz ki, Eve vállalkozásának teljesen befellegzett. Ám ez a különös csapat előáll egy tervvel, ami mindent megváltoztat.

Forgalmazó: ADS Service Kft.

 

Raffaello, az ifjú zseni (Raffaello - Il giovane prodigio)

Olasz dokumentumfilm (90 perc)  12

Rendező: Massimo Ferrari

Főszereplők: Valeria Golino

Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából megkíséreljük mélyebben megismerni a reneszánsz kort, benne a festőzseni éteri munkásságát. A dokumentumfilm a művészt az Anyáról, a Barátról, a Titkos Szeretőről és a Megrendelőről készült, megkapó női portréi segítségével mutatja be.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

 

Szeptember 2-8

 

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings)

amerikai-ausztrál akció, kaland, sci-fi, fantasy (132 perc)  12

Rendező: Destin Cretton, Destin Daniel Cretton

Főszereplők: Awkwafina, Fala Chen, Ronny Chieng, Tony Chiu-Wai Leung, Simu Liu, Florian Munteanu, Michelle Yeoh

Shang-Chi azt hitte, végleg lezárta a múltat, ám mikor a Tíz Gyűrű elnevezésű titokzatos szervezet hálójába kerül, kénytelen lesz újra szembenézni vele. A SHANG-CHI ÉS A TÍZ GYŰRŰ LEGENDÁJA címszerepét Simu Liu játssza, partnerei többek között Tony Leung, Awkwafina és Michelle Yeoh. A Marvel Studios filmje 2021 szeptemberétől a mozikban!

Forgalmazó: Fórum Hungary

 

Toxikoma

magyar életrajzi dráma (124 perc)  18

Rendező: Herendi Gábor

Főszereplők: Bányai Kelemen Barna, Molnár Áron, Sodró Eliza, Török-Illyés Orsolya, Tóth András

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

 

Eleven kór (Malignant)

amerikai-kínai-román horror, thriller (111 perc)  16

Rendező: James Wan

Főszereplők: Jake Abel, Maddie Hasson, Jacqueline McKenzie, Annabelle Wallis, Michole Briana White, George Young

Madison szörnyű dolgokat lát. Néha révületbe esik, úgy érzi, egy idegen lakásban tér magához, képtelen megmozdulni, és végig kell néznie, amint egy árnyalak brutálisan meggyilkolja az ismeretlen hely lakóját. De még ez sem elég: a bűnügyi hírek nem hagyják kétségek között: amit lát, az valóság.

De mi köze hozzájuk?
Miért kell ennyi vért, ennyi kínt és gyötrelmet végignéznie? Ő és a húga is nagyon szeretné tudni a választ. Mert egyvalamiben biztosak: a kegyetlen árnyék őket sem fogja kímélni.

Forgalmazó: InterCom

 

Történetek a karanténból 

spanyol dráma (90 perc)  16

Rendező: Álvaro Fernández Armero, Miguel Bardem, Juan Diego Botto, Fernando Colomo, David Marqués

Főszereplők: Isco Alarcón, Alberto Ammann, Carlos Bardem, Luis Tosar, Manuel Vasco

Öt kiváló spanyol rendező fogott össze, hogy tető alá hozzanak egy rendhagyó vállalkozást: készíteni egy olyan groteszk alkotást, amely a karanténhelyzet idején játszódik. Egy bérgyilkos, aki le akarja körözni mesterét, egy színészi ambíciókat dédelgető sztárfocista, és még sorolhatnánk azokat a furcsa karaktereket, akiket ez a fekete humorral átszőtt, megdöbbentő és sötét, néhol pedig a megható pillanatokat sem mellőző komédia mutat be.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

 

 

Szeptember 9-15

 

Miután elbuktunk (After We Fell)

amerikai romantikus dráma (108 perc)  16

Rendező: Castille Landon

Főszereplők: Arielle Kebbel, Josephine Langford, Kiana Madeira, Mira Sorvino, Hero Fiennes Tiffin

Tessa élete egyik legfontosabb döntésének meghozatalára készül, ám hirtelen minden a feje tetejére áll. A lány családjával kapcsolatos titkok felszínre törése minden eddiginél nagyobb próbatétel elé állítja a Hardinnal való kapcsolatát, és ezúttal egyáltalán nem biztos, hogy boldog végkifejlete lesz kettejük szerelmi történetének.

Forgalmazó: Prorom Entertainment Kft.

 

Hasadék (Ravine)

magyar dráma (92 perc)  16

Rendező: Krasznahorkai Balázs

Főszereplők: Noémi Baciu, Bodolai Balázs, Babai Dénes, Katalin Dombi, Dombi Kati

A Hasadék egy apa-fiú történet, a magashegyi tájakon játszódó dráma a balladák hangulatát idézi meg. Egy erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét éve nem látott kamasz fiával, s rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.

Forgalmazó: Budapest Film

 

30 nap maximum (30 jours max)

francia bűnügyi akció-vígjáték (87 perc)  16

Rendező: Tarek Boudali

Főszereplők: Julien Arruti, Tarek Boudali, Vanessa Guide, Philippe Lacheau, Marie-Anne Chazel

Rayane fiatal, jóképű, de botcsinálta rendőr, nem túl sikeres a rendőrőrsön és a magánéletben. Egy orvosi vizsgálat során megtudja, hogy legfeljebb harminc napja van hátra. Mivel nincs vesztenivalója, elhatározza, hogy mindent bevetve, igazi hőssé válik a rendőrségen. A férfi innentől kezdve a legelképesztőbb feladatokat is vállalja, és mint valamiféle szuperhős a legvakmerőbb tetteket hajtja végre, elismerést kiváltva a kollégáiból – a hajmeresztő megoldások azonban nem mindig a megfelelő módon sülnek el. Mindez rengeteg humorra és helyzetkomikumra ad lehetőséget.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

 

Szupernóva (Supernova)

brit romantikus-dráma (93 perc)  16

Rendező: Harry Macqueen

Főszereplők: Colin Firth, Pippa Haywood, Peter MacQueen, John Alan Roberts, Stanley Tucci, Sarah Woodward

A zongorista Sam és a regényíró Tusker elindulnak egy régi lakóautóban, hogy az őszi Angliát átszelve meglátogassák családjukat, barátaikat és a múltjuk fontos helyszíneit. Ez a nagy utazás lehet, hogy sok mindentől a búcsút jelenti. Az együtt töltött idő a legfontosabb, ami még megmaradt számukra.

Forgalmazó: Cirko Film

Rotten Tomatoes: 7,60 (190 kritikus értékelése alapján)

 

The Elfkins - Baking a Difference (Die Heinzels - Rückkehr der Heinzelmännchen)

német animációs-vígjáték (78 perc)  

Rendező: Ute von Münchow-Pohl

Főszereplők: Detlef Bierstedt, Jella Haase, Louis Hofmann, Leon Seidel

Forgalmazó: ADS Service Kft.

 

Szeptember 16-22

 

 Venom 2 - Vérontó (Venom: Let There Be Carnage)

amerikai akció-thriller, sci-fi (149 perc)  16

Rendező: Andy Serkis

Főszereplők: Stephen Graham, Tom Hardy, Woody Harrelson, Naomie Harris, Michelle Williams

Forgalmazó: InterCom

 

Természetes fény

magyar háborús dráma (102 perc)  12

Rendező: Nagy Dénes

Főszereplők: Szabó Ferenc, Tamás Garbacz, Franczia Gyula, Bajkó László

A második világháborúban a keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti megszállt területeken. A Természetes fény a megszállt Szovjetunió területén játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. Semetka István, egy magyar földműves, szakaszvezetőként teljesít szolgálatot egy gyalogos honvéd alakulatnál, amely a vidéket járva, eldugott orosz falvakban illegális partizáncsoportok után kutat. A történet a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára.

A Természetes fény világpremierje a 71. Berlinalén, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos nagyjátékfilmes versenyprogramjában lesz. A világ egyik legrégebbi ’A’ kategóriás filmfesztiválja a három legfontosabb mozgóképes seregszemle között szerepel, ahol már a versenybe kerülés is hatalmas elismerést jelent. A film rendezője a többszörösen díjazott Nagy Dénes, akinek a Természetes fény az első játékfilmje. Nagy korábban az Együtt című rövidfilmjével két díjat nyert a 38. Magyar Filmfeszmlén; Lágy eső című rövidfilmjével szerepelt a cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű programjában; Másik Magyarország – Töredékek egy falu hétköznapjaiból című, Bukta Imre portréfilmjéért elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját. A rendező Závada Pál nagysikerű regényét adaptálta vászonra. A megrendítő erejű filmben teljesen új arcok láthatók, főszereplői ismeretlen, amatőr színészek. A nagyszabású és hiteles képi világ megteremtése Nagy Dénes állandó alkotótársa Dobos Tamás operatőr (Apaföld, Genezis, Fűzfa) és Ágh Márton (Tegnap, Drakulics elvtárs, Szelíd teremtés – A Frankenstein terv) látvány- és jelmeztervező érdeme. A film történész szakértője Ungváry Krisztián volt. A Természetes fény magyar-lett-francia-német nemzetközi koprodukcióban, a Campfilm gyártásában, a Mistrus Media, a Lilith films, a Propellerfilm és a ZDF arte koprodukciójában, a Magyar Nemzeti Filmintézet, a Magyarországi Filmszakmai adókedvezmény, az Eurimages európai koprodukciós támogatás, a CNC – Aide aux Cinemas du Monde, a National Film Centre of Latvia, a Riga City Council és a Kreatív Európa Media program támogatásával készült.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Rotten Tomatoes: 7,30 (12 kritikus értékelése alapján)

 

Cry Macho

amerikai dráma (108 perc)  még nincs

Rendező: Clint Eastwood

Főszereplők: Clint Eastwood, Brytnee Ratledge, Fernanda Urrejola, Dwight Yoakam, Horacio Garcia Rojas

Forgalmazó: InterCom

 

A legjobb dolgokon bőgni kell 

magyar dráma, vígjáték (83 perc) 12

Rendező: Cristina Grosan

Főszereplők: Bányai Kelemen Barna, Hernádi Judit, Huzella Júlia, Rainer-Micsinyei Nóra, Lőrinc Katalin

Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) élete kezd összeállni. Barátjával (Bányai Kelemen Barna) végre kiköltöznek az egyetem óta másokkal bérelt lakásból. Az egyik este azonban nem várt fordulatot vesz: kiderül, hogy egy rég nem látott távoli rokon (Lőrinc Katalin) nem az igazak álmát alussza a konyhaasztalra bicsaklott fejjel, hanem meghalt. Maja kénytelen ott maradni a halottal, mert a családból senki sem ér rá segíteni, még az anyja (Hernádi Judit) is lerázza. A halottszállítókra várva megérkezik Maja gyerekkori barátnője, Sára (Huzella Júlia), akivel már jó pár éve megszakadt a kapcsolata. Telnek az órák, és az egyszerű eljárás egy végeláthatatlan, bürokratikus folyamatba torkollik, abszurd szituációkkal megspékelve. Az éjszaka folyamán Maja kezd szembesülni a mélyen eltemetett problémáival. Hiába csordogál biztonságosan az élete, a boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia. Még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe.

Forgalmazó: Laokoon Filmgroup

 

Kuponkirálynők (Queenpins)

amerikai vígjáték (90 perc)  12

Rendező: Aron Gaudet, Gita Pullapilly

Főszereplők: Kristen Bell, Paul Walter Hauser, Kirby Howell-Baptiste, Annie Mumolo, Stephen Root, Vince Vaughn

A kuponvagdosás még sosem volt ennyire bűnös élvezet... Connie (Kristen Bell), a külvárosi háziasszony ki akar törni a hétköznapi sivárságból: elege van a tonnányi adósságból, és hogy a férje totál hibbantnak nézi a kupongyűjtési mániája miatt. Pedig a kupon az egyetlen dolog, ami igazán lázba hozza.Úgy dönt, végre kezébe veszi az irányítást, és a legjobb barátnőjével (Kirby Howell-Baptiste) egy briliáns kuponcsalási ötlettel állnak elő: miközben kuponokat lopnak megavállalatoktól, fillérekért adják tovább azokat a rászoruló családoknak. A csajok ezzel a tuti biznisszel pillanatok alatt több millió dollárt zsebelnek be. A pénzcsináló gépezet pedig egyre nagyobb méreteket ölt: a kuponkirálynők privát gépen repkednek, szupergyors autókkal száguldoznak, és még egy fegyverkereskedővel is üzletelnek. Ám minden nagymenő nyomában ott liheg valaki... ezúttal egy szerencsétlen kármegelőzési tiszt (Paul Walter Hauser), és egy FBI ügynöknek kinéző postai felügyelő (Vince Vaughn) próbálja kézre keríteni az agyafúrt svindlerduót.

Forgalmazó: Freeman Film

 

Normális világ (Un mundo normal)

spanyol romantikus-kaland-dráma (103 perc)  12

Rendező: Achero Mańas

Főszereplők: Ernesto Alterio, Gala Amyach, Ruth Díaz, Pau Dura

Ki a normális és ki nem az? A középkorú Ernesto megígéri édesanyjának, hogy halála után a tengerbe fogja temetni. A spanyol jogrendszer azonban szigorúan tiltja az ilyen jellegű szertartásokat, így Ernesto – más lehetősége nem lévén – egyszerűen ellopja a koporsót a temetésről. Őrültnek tűnő terve kivitelezésében segíti őt lánya, akivel egy egészen rendkívüli utazásra indulnak el, hogy véghezvigyék küldetésüket.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

 

Kedves elvtársak (Дорогие товарищи!)

orosz történelmi-dráma (121 perc)  16

Rendező: Andrei Konchalovsky

Főszereplők: Yuliya Burova, Andrey Gusev, Vladislav Komarov, Yuliya Vysotskaya, Sergei Erlish

Novocserkasszk, Szovjetunió, 1962. Ljudmila párttitkár és elkötelezett kommunista, aki a 2. világháborúban is a sztálini eszmékért harcolt. A tökéletes kommunista államért küzd nap mint nap, és elutasít mindenféle szovjetellenes érzelmet. Egy nap sztrájk tör ki a helyi gyárban, és Ljudmila is szemtanúja lesz, ahogy a hatalom emberei a tömegbe lőnek. A vérfürdő után eszmél rá, hogy a lányának is nyoma veszett. A hatóságok megpróbálják eltussolni a mészárlást, és tömeges letartóztatásokba kezdenek. Az önmagával meghasonlott nő egyre kétségbeesettebben keresi a lányát a lezárt városban.

Forgalmazó: Cirko Film

Rotten Tomatoes: 8,10 (55 kritikus értékelése alapján)

 

Szeptember 23-29

 

Éjszaka a házban (The Night House)

amerikai-brit horror-thriller (108 perc)  16

Rendező: David Bruckner

Főszereplők: Vondie Curtis-Hall, Sarah Goldberg, Rebecca Hall, Evan Jonigkeit, Stacy Martin

A férje váratlan halála felett napirendre térni képtelen fiatal nő egyedül él a tóparti házban, amit a férfi épített. Beth igyekezete, hogy lelkileg ép maradjon, hiábavalónak bizonyul, amikor rémálmok törnek rá. Felkavaró látomásaiban a házban ólálkodó kísérteties jelenlét őt szólítja. Barátai tanácsa ellenére Beth kutakodni kezd néhai férje holmijai között, abban bízva, hogy válaszokra lel. A titkok, amiket feltár, egyszerre különösek és ijesztőek – ám ez sem tántorítja el attól, hogy megoldja a rejtélyt.

Forgalmazó: Fórum Hungary

Rotten Tomatoes: 7,10 (138 kritikus értékelése alapján)

 

A feleségem története

magyar romantikus dráma (169 perc)  16

Rendező: Enyedi Ildikó

Főszereplők: Louis Garrel, Gijs Naber, Léa Seydoux, Jasmine Trinca, Luna Wedler

Störr Jakab, a holland hajóskapitány, rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.

Forgalmazó: Mozinet

Rotten Tomatoes: 3,60 (9 kritikus értékelése alapján)

 

"85 nyara (Été 85)

francia dráma (101 perc)  16

Rendező: François Ozon

Főszereplők: Félix Lefebvre, Valeria Bruni Tedeschi, Philippine Velge, Benjamin Voisin, Isabelle Nanty

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Rotten Tomatoes: 6,40 (92 kritikus értékelése alapján)

 

Irány a bárka! 2 (Ooops! The Adventure Continues...)

ír-luxemburg-i animációs vígjáték (85 perc)  6

Rendező: Toby Genkel, Sean McCormack

Főszereplők: Max Carolan, Ava Connolly, Tara Flynn, Dermot Magennis, Tim Mälzer

A fura kis állatkölykök, Lia és Fancsi Noé bárkáján utaznak tovább, együtt a vízözön elől menedékre lelt társaikkal. A napok telnek, az állatok sodródnak a végtelen vízen, szárazföld sehol és fogytán az élelem. A ragadozók és a növényevők között nem könnyű békét tartani. Egy szerencsétlen baleset folytán Lia és Fancsi kiesnek a bárkából és elsodródnak egymástól. Lia hajótörést szenved egy elhagyatottnak tűnő, ám lakályos szigeten. Fancsi eközben saját színes rokonait fedezi fel, akik békésen éldegélnek egy víz alatti világban, egy veszélyes, kitörni készülő vulkán közelében. A szigetre hamarosan megérkezik a bárka is az éhes állatokkal, úgyhogy itt az idő, hogy a kis barátok újra megtalálják a módját, hogyan segítsenek egymáson és az egész társaságon.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

 

Soha többé nem fog havazni (Śniegu już nigdy nie będzie)

lengyel-német,holland misztikus dráma, vígjáték (113 perc)  16

Rendező: Michal Englert, Malgorzata Szumowska

Főszereplők: Agata Kulesza, Maja Ostaszewska, Weronika Rosati, Borys Szyc, Alec Utgoff

Különös férfi jelenik meg a sorompóval elzárt, egyforma házakkal teli, sivár lakópark gazdag lakóinak életében. Az itt élő emberek, bár nagyon tehetősek, szomorúan és elveszetten vágyakoznak valami elérhetetlen után. A keletről érkező idegen mindenkit a hatása alá von: a keze gyógyító erejű, szeme pedig az emberek lelkének mélyére hatol. Orosz akcentusa gyermekkoruk emlékeit idézi, amikor még látszólagos biztonságban érezték magukat. Vajon meg tudja változtatni az életüket?

Forgalmazó: Cirko Film

 

Volt egyszer egy képregény

magyar dokumentum rövidfilm (46 perc)  12

Rendező: Gábor Bence

Főszereplők: Olivér Csepella, Pálfi György, Artúr Várai

A Volt egyszer egy képregény átfogó képet ad a magyar képregénykultúráról, érintve a képregény történetét a kezdetektől napjainkig, fókuszba helyezve a magyar képregény fejlődését. Filmünk elkalauzolja a nézőt a kezdetben a napilapokban közölt képregények szárnybontogatásaihoz, valamint a magyar képregény jelenlegi világába. A magyar képregénykiadók és -készítők motivációjára, és a médium iránti elkötelezettségére is kitérünk. A nagy hagyománynak örvendő képregénybörze múltja és jelene is terítékre kerül, a főszervező és egyben képregénykiadó Harza Tamásnak a megszólalásával. Hazai képregényszerzők nyilatkoznak a képregényről, mint megélhetési formáról. Emellett a képregény, mint médium lehetséges jövőjére is kitérnek a megszólalók.

A Volt egyszer egy képregény laikusoknak, fiataloknak is szórakoztató nosztalgiautazás, amelyben képregénykiadók, képregényrajzolók, képregénykutatók szólalnak meg, s mesélnek a szakmáról és tapasztalataikról. A filmben mások mellett a szakma olyan ismert alakjai jelennek meg, mint Csepella Olivér, Kertész Sándor, Korcsmáros Gábor, Szebeni Péter, Tálosi András, Tondora Judit és Várai Artúr.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

 

Copshop

amerikai akció-thriller (90 perc)  még nincs

Rendező: Joe Carnahan

Főszereplők: Gerard Butler, Frank Grillo, Toby Huss, Alexis Louder, Keith Jardine

Forgalmazó: Freeman Film

 

Oasis Knebworth 1996

brit dokumentumfilm/koncertfilm (110 perc)  12

Rendező: Jake Scott

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

 

Álomnagyi 2 (C'est quoi ce papy?!)

francia vígjáték (103 perc)  

Rendező: Gabriel Julien-Laferrière

Főszereplők: Patrick Chesnais, Julie Depardieu, Julie Gayet, Chantal Ladesou, Thierry Neuvic

Forgalmazó: Prorom Entertainment Kft.

 

The Kids are Back (Chacun chez soi)

francia vígjáték (83 perc) 

Rendező: Michèle Laroque

Főszereplők: Stéphane De Groodt, Michèle Laroque, Alice de Lencquesaing, Olivier Rosemberg

Forgalmazó: ADS Service Kft.

 A cikk elkészítésében a Mozipremierek.hu szolgált segítségül

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1316665158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása