Vélemény blog

Vélemény blog

Filmek karácsonyra

2019. december 23. - Tamastur

Rögtön itt a karácsony, ilyenkor a legtöbben otthon vannak, vagy éppen a rokonaiknál, de jut idő több mjndenre a bejgli és a szaloncukor elfogyasztása közben. Az egyik legjobb kikapcoslódást, pedig a filmek nyújthatják. Nézzünk párat, amit ajánlatos lehet megnézni a nevetés, a feltöltődés és a pozitív gondolkodás elérése érdekében, hogy boldogan kezdjük a 2020-as esztendőt.

0its-a-wonderful-life_88d931.jpg

 

 

 

Ha még nem unod a klasszikusokat: Reszkessetek betörők (1988)

Már sokan nagyon unják, de akik mégsem azok minden karácsonykor jót nevethetnek Maculay Culkin-on és a betörők próbálkozásain. A 2. rész is megéri a pénzét, a többiről, pedig inkább már nem mondanék véleményt....

 

Ha egy humoros és bájos romantikus komédiára vágysz: Legénylakás (1960)

A Legénylakás kevés, az édes, társadalomkritikus romantkus komédiák közül, amelyek megnézése után biztosan plusszt ad hozzá az életedhez: Jó kedvet, szeretetet és kedvességet. Főszerepben Jack Lemmon-nal és Shirley MacLaine-nel, a rendezői székben, pedig Billy Wilderrel.

the-apartment.jpg

 

Ha jókedvű szeretnél lenni: A muzsika hangja (1965) / Ének az esőben (1952)

A musical jókedvet teremtő műfaj, de vannak köztük olyanok is amelyek kiemelkednek: Ilyen Gene Kelly esőben táncra perdülése és éneklése, ami után garantáltan mosolyogni fogsz még egy jó darabig; és ilyen a Muszika hangja is, ami inkább a szívünkre hat gyógytapaszként egy szívmelengető történettel.

 

Ha karácsonykor is az izgalomra vágysz: Drágán add az életed (1988)

John MacClane csak egy békés karácsonyt szeretne, azonban Hans Gruber ebben megakadályozza, és muszáj lesz kicsit keményebb eszközökhöz folyamodnia. Ha a karácsonykor is akcióra vágysz, Bruce Willis első Die Hard filmje kitünő választás!

die-hard.jpg

 

Ha az animáció/rajzfilm tud szórakoztatni ilyenkor is: Jégvarázs (2013) Frosty a hóember (1969).

A Jégvarázs egy kellemes kis kikapcsolódást biztosít, legfőképpen a gyerekek számára, a második rész, pedig már egy ideje debütált is a mozikban, ha valaki szerecsés egymás után nézheti meg a kettőt, így karácsonyra hangolva. A Frosty a hóember, pedig egy 25 perces, bájos kis rövidfilm, ami senkinek sem árthat.

 

Ha romantikát szeretnél: Igazából szerelem (2003)

"A" klasszikus romantikus film karácsonyra. Vagyis Magyarországon biztosan. Sokan megvetnek majd ezért, de még én nem láttam teljesen. Úgyhogy ez a listám, mgamanak is szól. Idén igyekszem bepótolni a lemaradásom.

love-actually.jpg

 

Ha úgy gondolod nincs értelme az életednek: Az élet csodaszép (1946)

Karácsony sokak számára nem békés, lehangoltak depressziósak vagy éppen magányosak lehetnek az emberek, olyanok akik nem látnak értelmet az életüknek. Azonban erre is van gyígyír! Frank Capra máig kultuszfilmnek számító alkotása - a kor Tom Hanks-e, James Stewart-tal a főszerepben - bájos és humoros romantikus vígjátékként indul, hogy aztán megtanítson minket rá: Akinek legalább van egy barátja, az értékes ember.

its-a-wonderful-life-james-stewart-karolyn-grimes-01_1.jpg

 

 

Filmek, amiket még nekem is pótolnom kell (persze az Igazából szerelem mellett):

 

Mi a Manó (2003) - Will Ferrell vígjátéka amerikában már egy kisebb kultuszra tett szert karácsonykor, de őszintén szólva még a cselekményét sem igazán tudom. Valamikor meg kéne már ismerkednem vele...

Tapló télapó (2003) - A barátaim ajánlották, nem is hallok róla rosszat, egyszer mindenképp bepótolom a részeges télapó "kalandját" 

Karácsonyi történet (1983) - Egy kellemes és meghitt karácsonyi filmnek igérkezik, ahogyan hallottam, majd kiváncsi leszek rá, de már biztos lesznek az olvasóim között olyanok, akik ismerik a történetet.

Csoda a 34. utcában (1947) - Egy több, mint 70 éves film, csak egy évvel fiatalabb Frank Capra karácsonyi klasszikusától, egyszer ez az alkotás is ott lesz az éves listámon. Szertem a bájos filmeket, mind amilyennek ezt is mondják.

 

Így búcsúzásul, pedig minden olvasómnak kellemes, szeretetben és sok jó filmben gazdak Karácsonyt Kívánok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2315303704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása