Vélemény blog

Vélemény blog

VB 2018 - Kikre érdemes odafigyelni? 2. rész

2018. június 02. - Tamastur

A sorozatunk 2. részében a B csoportot fogom górcső alá venni. A továbbjutók egyértelműnek tűnnek, de a másik két válogatottban is játszanak olyan játékosok, akik veszélyt jelenthetnek, illetve akár meg is tréfálhatják az európai "nagyokat".

Képtalálat a következőre: „world cup russia 2018”

B csoport        

 

Portugália

A Portugáloknál nem lehet más játékos, mint Cristiano Ronaldo. A friss Bajnokok ligája, győztes már nem cselez, úgymint régen, már nem is olyan gyors, de helyette tapasztaltabb és gólérzékenyebb. A bajnokságban igaz, csak a 2. félévben brillírozott, a Bajnokok Ligájában a formája azonban egész végig kiegyenlített volt. Az idei termése odahaza 27 meccsen 26 gól, míg Európában 13/15 ez a mutató. Az a kérdés folytatni tudja ezt a jó teljesítményét a nemzeti színekben is? A statisztikái erre utalnak: 2016-ban 13/13, 2017-ben 11/11, idén eddig 2/2-es a mutatója..

Spanyolország

Nehéz volt a kérdés kit válasszak, rengeteg nagy név van a spanyol válogatottban, akik játéka meghatározó lehet. Az Athletico Madrid középpályása Koke, David Silva, Isco, illetve Sergio Ramos neve is felmerült bennem, de az idei szezonban a legjobb spanyol, a Manchester United kapusa David De Gea volt.  Sok múlhat rajta, még ha a védelem is elég erősnek tűnik, de ha meginogna, ami minden csapattal megeshet, a bravúrjai kisegíthetik a válogatottat, mint ahogy kisegítette a Manchesteri klubbot is, és talán ellehet mondani, hogy az ő érdeme volt, hogy a bajnokságban a dobogó 2. fokán végeztek.

Marokkó

Az Ajax középpályása sok problémát okozhat. Hakim Ziyech hatalmas tehetség volt és még mindig viheti valamire. A 25 éves játékosnak itt lesz a lehetősége a bizonyításra. Az Ajax-ban meghatározó szerepet játszott a tavalyi és az idei 2. hely megszerzésében. Mindkét évbe ő osztotta ki a legtöbb gólpasszt a bajnokságban. Tavaly 12, míg idén 15-ször szolgálta ki társait.

Irán

Az iráni válogatottból is a választottam egy Eredivisie játékos és az biztos, hogy nála egy játékos nevét sem lehet nehezebben kimondani. Alireza Jahanbakhsh az AZ Alkmaar 24 éves támadó középpályása nagyszerű idényt tudhat maga mögött. 21 góllal gólkirály lett, illetve kiosztott 12 asszisztot is, ezzel a kanadai táblázaton (gól+gólpassz mutató) 33 pontot szerzett, ezt 30, illetve 26 ponttal követte a 2. és a 3. A mindkét lábbal életveszélyes iráni lehet válogatottja vezére, akár egy nagyobb európai klub is érdeklődését is felkeltheti a tornán, bár már valószínűleg párét így is megtette már.

 

Felkészül a  C csoport: Franciaország, Ausztrália, Peru és Dánia

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7014019548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása