Vélemény blog

Vélemény blog

VB 2018 - Kikre érdemes odafigyelni? 1. rész

2018. június 02. - Tamastur

12 nap és kezdődik a Világbajnokság Oroszországban. Ki lesz a legjobb játékos? Ki dönti el a trófea sorsát? Ezt nehéz lenne most megjósolni, azt is nagyon nehéz, hogy kik lesznek a döntősek, de most nyolc részben arra vállalkoztam, hogy minden egyes csoport, mindegy egyes válogatottjából 1-1 játékost kiemelek, akikre érdemes lesz oda figyelni a torna során.

Képtalálat a következőre: „Russia world cup 2018”

A csoport

 

Oroszország

 Először is jöjjön a házi gazda. A választás kicsit nehéz volt, de Antun Miranchukra nagyon érdemes lesz oda figyelni. A friss orosz bajnok (Lokomotiv Moszkva) középpályás/támadó középpályás csupán 22 esztendős. Tinédzserként még az orosz Messi-nek hívták, azonban nem tudott élni a lehetőségekkel, de röviddel ezután meghatározó játékosa lett a moszkvai együttesnek. Labdakezelése és meglátása az ami kiemeli őt a többi csapattársa közül.

Szaúd-Arábia

 A Szaudi Al Nasr támadója jelenthet majd a legtöbb veszélyt az ellenfelek kapujára. Mohammad Al-Sahlawi-nak a klubcsapatában volt már gólerősebb idénye és a válogatottba is utoljára tavaly június 15.-én talált be, azonban ott nagyszerű statisztikával rendelkezik: 38 válogatott mérkőzésen 28-szor volt eredményes.

 Akikre még érdemes figyelni a jelenlegi Leganes-ben, illetve Villarealban kölcsönben játszó szélsők, Yahya Al-Shehri és Salem Al-Dawsari. Az utóbbi 3 felkészülés mérkőzésen, az előbbi kétszer (Olaszország elleni 1-2 és az Algériai 2-0 során), az utóbbi pedig egyszer (Görögország elleni 2-0 során) voltak eredményesek.

Egyiptom

Itt egyértelmű. Mohamed Salah elképesztő idényt tudhat maga mögött, esélye van, hogy ott legyen az aranylabda 3 esélyese között. Gólérzékenysége, labdakezelési képességére nagyon kell készülniük az ellenfeleknek, igaz az első mérkőzésen van rá esély, hogy nem lesz ott. Bár arra is érdemes lesz odafigyelnünk, hogy a 45 éves kapus, Essam El Hadary pályára lép-e a világbajnokságos.

Uruguay

Luis Suarez. Kicsit vacilláltam közte és Cavani között, de úgy gondolom, Suarez fontosabb tagja lesz a válogatottnak, igaz a befejezések is fontosak egy válogatottnak, de Suarez abban segíthet, hogy ez megvalósulhasson. Az elmúlt idényben mindketten legalább 25 gólt elértek a bajnokságban, az előbbi Barcelonában (33 meccs/25 gól, az utóbbi a PSG-ben (32 meccs / 28 gól) azonban Suarez csapattársával Messi-vel megosztva első lett a gólpasszlistán (12 gólpassz), míg Cavani 5-ször szolgálta ki társait.

 

 Legközelebb a B csoport következik: Portugália, Spanyolország, Marokkó és Irán

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2014018416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása