Vélemény blog

Vélemény blog

VB 2018 - Kikre érdemes odafigyelni? 3. rész

2018. június 03. - Tamastur

Most a 3. részben a C csoport kerül terítékre. Itt vannak a sok sztárral, illetve minőségi játékosokkal érkező franciák, A Christan Eriksen vezette dánok, illetve Ausztrália és a Dél-Amerikából érkező Peru válogatottja is.

Képtalálat a következőre: „world cup russia 2018”

 

C. csoport

 

Franciaország

Több nevet is kilehetne emelni, leginkább talán a friss Európa Liga győztes Antoine Griezmann-t, vagy megemlíthetnénk Paul Pogba, Kylian Mbappe, Raphael Varane vagy Hugo lloris nevét is, de az én véleményem szerint N'Golo Kanté-ra kell majd nagyon oda figyelni, - még ha ő pont úgy magaslik, ki hogy nem tűnik fel a pályán sokaknak.

Kanté nem lő sok gólt, nem ad elképesztő mennyiségű gólpasszt, de elképesztő munkabírással rendelkezik, sokat fut, sokat jön hátra, illetve segít a támadásokban. Szinte fel sem tűnik a pályán, de az ő segítségére van az egyik legtöbb szükség egy csapatnak, mint tette ezt a klubcsapataiban az elmúlt években. Hatalmas érdemei voltak a két évvel ezelőtti (Leicester City), illetve a tavalyi bajnoki arany (Chelsea) megszerzésében is.  Az idei szezonban ő lett a csapata, a Chelsea legjobb játékosa a szurkolók szerint megelőzve Eden Hazard-ot és Willian-t is.

Tehetségek akikre nagyon érdemes még odafigyelni:

Nabir Fekir - támadó középpályás (Olimpique Lyon), Ousmane Dembele - csatár (FC Barcelona), Florian Thauvin jobb szélső (Olimpique Marseille), Thomas Lemar - középpályás (AS Monaco), Presner Kimpembe - középső védő (Paris Saint Germain), Djibril Sidibé - jobb oldali védő (AS Monaco)

Peru

Peru legveszélyesebb játékosa, egyben csapatkapitányuk és a válogatott történetének legtöbbször eredményes játékosa, Paolo Guerrero. A jelenleg Flamengo-ban játszó csatár túl van élete formáján, de még mindig ő válogatottja legmeghatározóbb játékosa. Az utóbbi időkben doppingvétség miatt el volt tiltva és kérdéses volt, hogy megengedik-e játékát a Világbajnokságon, mivel büntetése először 12, majd megfeleződött, végül 14 hónapra nőt. Ez egyértelművé tette, hogy ki kell hagyni a tornát, de a Fifa megkegyelmezett neki és a VB idejére megengedték a játékát, de utána büntetése folytatódik. 

Veszélyes lehet a másik nagy nevű perui játékos Jefferson Farfán is. A Jelenleg a Lokomotiv Moszkvába játszó támadó, idén 3 meccsen 2-szer mattolta az ellenfelek hálóját a válogatottban Skócia (2-0) és Izland (3-1) ellen.

Ausztrália

Itt is egy rutinos játékos a választottam. Tim Cahill legszebb éveit a Premier league-ben lévő Everton-ban töltötte 2004 és 2012 között, majd ezután következett Egyesült Államok, Kína és hazája Ausztrália, hogy 2017-18-as szezon 2. felére visszatérjen Angliába, a 2. osztályú Milwall csapatába. A 38 éves támadó 4. világbajnokságára készül. Ő hazája legtöbbször eredményes játékosa (50) és 4 fellépésre van, hogy beállítsa a legendás kapus Mark Swharzer 109-es rekordját. 

Érdemes még figyelni: Aaron Mooy 27 éves, középpályás (Huddersfield Town - Premier League) és Tom Rogic 25 éves, támadó középpályás (Celtic - Skót Premiership).

Dánia

A Dánoknál talán a legegyszerűbb a kérdés ebben a csoportban. Christian Eriksen nagyon fontos szerepet játszhat, abban, hogy a válogatott jó eredményeket érjen el. Nagyszerű meglátással rendelkezik, gólerős és remekül tudja kiszolgálni társait, az ő feladata lesz a csapat irányítása. Idén a 26 éves volt a Tottenham egyik legjobbja, mostanában a Barcelonával hozzák szóba Iniesta pótlására. Támadó középpályásként, illetve bal és jobb szélsőként is bevethető.

Érdemes még figyelni a Ajax 20 éves támadójára is Kasper Dolbergre is, ez egy kitörés lehet számára,  hogy még többen megismerjék, igaz lehet, hogy nem kezdőként számít rá a kapitány és az idei szezonja kicsivel gyengébb is volt a tavalyinál, bár azt hozzá kell tenni január 23.-a után csak április 8.-án lépett pályára sérülés miatt.

A Chelsea 22 éves védője Andreas Christensen is fontos szerepet tölthet be a válogatottba, klubcsapatában az idény során már a kezdőcsapatban kapott helyet, 27 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ebből 18-at végig a pályán töltött.

 

Következő a  D csoport: Argentína, Izland, Horvátország, Nigéria

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3714020534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása