Vélemény blog

Vélemény blog

VB 2018 - Kikre érdemes odafigyelni? 4. rész

2018. június 04. - Tamastur

Már szó volt az A, a B és a C csoportról, most következik az Argentínát, Horvátországot, Izlandot és Nigéria válogatottját felsorakoztató D jelű csoport. 

Képtalálat a következőre: „world cup russia 2018”

D csoport

 

Argentína

Lionel Messi. Itt sem kérdés, mint volt Portugáliánál, vagy Egyiptomnál. Bajnokságban gólkirály és megosztva gólpassz "király", bajnoki aranyérmes és kupagyőztes. A Bajnokok ligája azonban nem úgy alakul számukra az utóbbi években mint, ahogy hinnénk, idén is a negyeddöntőben búcsúztak, mint az elmúlt két évben. A válogatottban is kulcsszerepet játszik, nélküle csak szenved a nemzeti csapat: a világbajnoki selejtezők során nélküle 8 meccsen 7 pontot , míg vele 10 mérkőzésen 21 pontot szereztek.

Fiatal tehetség, akire érdemes figyelni: Giovani Lo Celso 22 éves, középpályás (Paris Saint Germain).

Izland

Nekünk magyaroknak ismerős lehet Izland, 2 éve egy csoportban voltunk velük és ha jobban is játszottunk az eredmény 1-1 lett, most már viszont egyértelmű a szigetország előrébb jár nálunk, mind játék, mind játékos minőségben. Az egyik legfontosabb játékosuk Gylfi Sigurdsson, a Premier League-ben szereplő Everton támadó középpályása lehet. Az elvárásokhoz képest alul teljesítő együttesben 27 mérkőzésen 4-szer talált a hálóba és 3 gólpasszt osztott ki a bajokság során. Legutoljára éppen legutóbb volt eredményes a válogatottban Norvégia ellen, de vereség lett a vége (2-3), ami sorban a 3. a felkészülési meccsek során (Peru ellen 3-1 és Mexikó ellen 3-0), ami így végződött, mellette 2 győzelmet (Mindkettőt Indonézia ellen (4-1, 6-0) könyvelhetnek még el idén.

Figyelni kell még: A 20 éves Albert Gudmundsson a már említett felkészülési meccsek során 3-szor mattolta az indonéz kaput. A jobb szélső a klubcsapatában a PSV-ben is nagyszerű szezon mondhat magáénak. Az együttes 2. csapatában a holland 2. osztályú bajnokságban 15 mérkőzésen 9 gól, 8 gólpassz mutatóval rendelkezett, majd az idény során az első csapatban is kapott lehetőséget, szám szerint 9-szer, ezeken 3 gólpasszt osztott ki a társaknak.

Horvátország

A legfontosabb láncszem a horvát válogatottban Luka Modic. A 32 éves kapitány meghatározó szerepet játszik még a Real Madrid középpályáján. Játszott a hazájában a DInamo Zagreb-ben, majd Angliában a Tottenham-ben és onnan került át Spanyolországba 2012-ben. Meghatározó szerepet játszhat még Ivan Rakitic (FC Barcelona), Ivan Kalinic (Internationale) és Mario Mandzukic (Juventus).

Nigéria

Sok nevesebb játékos játszik az Afrikaiából kijutó válogatottban. Ott van Victor Moses  (Chelsea, 27 éves),  a csapatkapitány John Obi Mikel (Tianjin Teda, 31 éves), Kelechi Iheanacho ,  Wilfried Ndidi, (mindkettő Leicester City és 21 éves) és Odion Ighalo (Changchung Yatai 28 éves) is, de a választottam az Arsenal 22 éves tehetsége Alex Iwobi lett. A szélső erőssége a gyorsaság és a kreativitás. Talán nem mindig labdabiztos, de a nemzetük egyik legjobbjává nőheti ki magát és itt egy jó alkalom, hogy megmutassa mit is tud. 

 

Folytatjuk az E csoporttal, Brazíliával, Svájcal, Costa Ricával és Szerbiával.

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2614021424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása