Vélemény blog

Vélemény blog

VB 2018 - Kikre érdemes odafigyelni? 6. rész

2018. június 08. - Tamastur

Akkor jöjjön az F csoport. Itt a címvédő Németország válogatottja Mexikóval, a már Ibrahimovic nélküli Svédországgal, valamint Son Heung-min vezette Dél-Koreával került össze. Vajon kik törhetnek borsot a jóval esélyesebb Nationanelf orra alá?

Képtalálat a következőre: „world cup russia 2018”

F csoport

 

Németország

Kezdjük a csoport favoritjával. Itt van a már korábban említett nagy név, aki kimaradt egy válogatottból, ez a személy meg nem más mint a Premier League Év Fiatal játékosa győztese Leroy Sané, pedig ő volt tervben, mint kulcsjátékos, akit érdemes figyelni. maradt helyett a Real Madrid 28 éves középpályását Toni Kroos-t választottam. Kroos a passzhatékonyságáról híres mostanság, 1. szezonjában (2014-15) 92,1%, a másodikban 93,9%, a harmadikban 92,1%, míg az ideiben 93,1%-os eredményt ért el ebben a mutatóban. Ő lesz csapata mozgatórugója lesz, meg annak is kell lennie, mert a ha a középpálya nem működik, akkor az egész csapatnak sem fog menni úgy.

Mexikó

Mexikó válogatottjában szerepel a korábbi Barca ész Rafael Marquez is, aki 39. életévét töltötte be februárban, illetve az "amerika" trió (Jonathan és Giovanni Dos Santon, illetve Carlos Vela) is. Vela-t választottam ebből a háromból. Nagyon jól kezdte az MLS-t a Los Angele FC-vel, 12 mérkőzésen 7-szer talált az ellenfelek hálójába és 2-szer szolgálta ki társait. A még mindig gólerős csatárnak, igaz nem ez karrierje csúcsa, de még mindig meghatározó lehet, mivel Javier Hernandez a korábbi alapembernem igazán van formában, igaz 8 gólt így is berámolt az ellenfelek hálójába 28 mérkőzésen a Premier League-ben - de ennél volt már sokkal jobb is. Érdemes még figyelni a Sevilla FC 29 éves játékosára, Miguel Layun-ra, aki sok poszton szerepelt már a felkészülési mérkőzéseken során (jobb, bal oldali védő, védekező középpályás, középső középpályás), de eredeti posztja mind közül a védelem jobb oldalán van.

Svédország

A svédeknél nagy számban találhatóak már rutinos, játékosok, akik lassas-lassan kiöregedhetnek. Ilyen Ola Toivonen (31 éves - Toulouse), Marcus Berg (31 éves - Al Ain), Sebastian Larsson (33 éves - Hull City) Andreas Granqvist (33 éves - Krasnodar), Mikael Lustig (31 éves - Celtic)  és Martin Olsson (30 éves - Swansea City) is. A fiatalok sajnos elenyésző számban vannak, De még ezekből a nem túl sok játékosból (3-an nem töltötték még be a 25-öt) választottam egyet. A választottam a Manchester United középső védője Victor Lindelöf, aki igaz nem feltétles sokkal jobb a másik kettőtől (Ludwig Augustinson, 24 éves - Werder Bremen és Emil Krahft, 23 éves (Bologna). Azért is mondom ezt mert képes hatalmas hibákra, ugyanis októberben kétszer is sikerült neki elkövetnie egyet-egyet a válogatottban, illetve klubcsapatban. Még mindig van benne azonban potenciál, a VB-n megmutathatja, hogy nem szabad őt leírni.

Dél-Korea

A legveszélyesebb játékosuk egyértelműen Son Heung-min. A 25 éves bal szélső remekül cselez, gyors, nagyon meg kell majd küzdeniük vele a védőknek, ha le akarják szerelni, ő maga a német válogatottnak is problémát okozhat, bár a többi társa, azonban játékminőségben nem tud felnőni hozzá. A mostani szezonja is remekül sikerült a Tottenhamben, igaz a Bajnokok Ligájában  hamar, a nyolcaddöntőben búcsúztak már. Rajta kívül csupán négyen játszanak európában (egyikük jelenleg szabadon igazolható),  többiek pedig Ázsiában, legtöbbjük hazájukban. Aki még a Dél-Koreai válogatottnak erőssége lehet az a  kapitányuk, a már említett 29 éves védekező középpályás szabadonúszó  Ki Sueng-yong.

 

Legközelebb, az utolsó előtti részben jön a G csoport az angolokkal, a belgákkal, a tunéziaikkal és a panamaiakkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1714028634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása