Vélemény blog

Vélemény blog

VB 2018 - Kikre érdemes odafigyelni? 5. rész

2018. június 06. - Tamastur

Sorozatunk 5. részéhez érkeztünk. Még a napokban is voltak végleges kerethirdetések a világbajnokságra, ki is maradt egy nagy név, de csak az én szerencsémre, mivel náluk ő lett volna a választottam  de erről majd később. Inkább nézzük az E jelű csoportban kik azok akikre nagyon oda kell figyelnünk.

Képtalálat a következőre: „world cup russia 2018”

E. csoport

 

Brazília

Braziloknál ez a név Neymar. Az idén ő lett a francia bajnokság legjobb játékosa, úgy, hogy csupán 20 mérkőzésen tudott pályára lépni, amiken 19 gólt lőtt és 13 gólpasszt osztott ki. Sajnos az egész tavasz kihagyta 1 26 éves támadó, február végén sérült meg, most vasárnap tért vissza, ahol Horvátországnak lőtt egy szép gólt. Csapata már Neymar nélkül kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a későbbi győztes Real Madridtól, azonban otthon begyűjtötték a liga kupát, a kupát és a bajnoki aranyat is. A brazil játékos kivételes képességekkel rendelkezik, Ronaldo és Messi mögött talán a legjobb játékos jelenleg, egyértelműen meghatározó lesz a játéka a válogatott számára. 

Akik játéka meghatározó lehet: A télen Barcelonába igazoló Philippe Coutinho is szépen lassan belejön a játékba és látszanak a képességei, ő rá is érdemes lesz oda figyelni, gyors, technikás és jól kezeli a labdát. Ugyanez igaz a Chelsea szélsőjére Willian-re is. A támadóknál érdemes lesz odafigyelni, hogy ki él esélyével, Roberto Firmino (Liverpool) és Gabriel Jesus (Manchester City) is nagyszerű választás lenne erre a posztra. A védelemben Marcelo (Real Madrid) lehet meghatározható, mind támadásokban, mind védekezésben hatalmas szerepet szokott vállalni. Kapus poszton két nagy tehetség is helyet foglal, a Manchester City-ben játszó 24 éves Ederson és az AS Roma-t erősító 25 éves Alisson.

Svájc

A svájci válogatottban ott vannak a neves játékosok: Ricardo Rodriguez (AC Milan - 25 éves), Granit Xhaka (Arsenal - 25 éves) és Xherdan Shaqiri (Stoke City - 26 éves), de vannak olyanok is, akik később meghatározó szerepet játszhatnak majd a válogatottban, illetve akik jó eséllyel már a VB-n is a kezdőben kaphatnak helyet. Ezeket fogom most bemutatni. 

Breel Embolo (21 éves) a Schalke támadója nagy tehetségként jött Németországba, azóta azonban nem lehet annyit hallani róla, de egyre több játékidőt kap: Tavaly 10, idén összesen 23 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot számításba véve. Denis Zakaria (21 éves) és Nico Elvedi (21 éves) Borussia Monchengladbach játékosok. Mindketten beverekedték magukat csapatuk kezdőjébe. Az előbbi védekező középpályás, tavaly nyáron érkezett a svájci Young Boysból, neki ez azonnal sikerült, úgymint társának, de ő a 2016-2017-es szezonra érkezett miután az FC Zurich kiesett hazája élvonalából. Mindketten 2 gólt lőttek és 3 gólpasszt adtak a szezonban, csak míg Zakaria 30 meccsen, addig Elvedi 33-on tette ezt. A 4. A Borussia Dortmund játékosa, Manuel kanji (22 éves). Ő télen érkezett a Baseltől, ahol 2 és fél évet töltött. A nigériai apától, illetve svájci anyától született középső védő tavasszal 11 mérkőzésen kapott szerepet a Bundesliga-ban, ebből 10-et végig játszott

Costa Rica

Costa Rica-nál aránylag könnyű a választás, bár Christian Bolanos, Joel Campbell Chelso Borges és a kapitány Bryan Ruiz is sokat tehet a válogatottért, de a legnagyobb erősségük a nem a mezőnyben található,  ő a Real Madrid kapuvédője Keylor Navas. A 31 éves játékos ősszel az 5. szezonját kezdheti meg klubcsapatában. A 2014-es Világbajnokságon nyújtott teljesítménye után hagyta el az akkori csapatát a  Levante-t. A tornán a nyolcaddöntőben őt választották a meccs legjobbjának, majd az "Arany Kesztyű" díjra is jelölve volt, de a németek hálóőre Manuel Neuer happolta el tőle a díjat. Navas azóta a "Blancók" meghatározó tagja, sok meccsen kulcsszereplő volt - persze pozitív értelemben.

 Szerbia

A Manchester United középpályása Nemanja Matic, az aki a legtöbet adhatja a válogatottnak, igaz az ő szerepköre sem az a "nagyon feltűnő szerepkör", de mezőnymunkában lesz sok feladata. Emellett nagyon fontos, hogy ne engedjék lőni, mert akkor hatalmas gólokat képes szerezni, úgymint a Crytal Palace-nak tavasszal a bajnokságban, vagy tavaly még a Chelsea színeiben az FA Kupa elődöntőben a Tottenham ellen.

 

Haladunk a vége felé, legközelebb az F csoport következik Németországgal, Mexikóval, Svédországgal és Dél-Koreával.

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5914026234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása