Vélemény blog

Vélemény blog

RÖVID ÉRTÉKELÉS: Nincs idő meghalni (2021)

2021. november 24. - Tamastur

Egy "kicsit" megkésve, de megérkezett a legújabb Bond-film, a már az egyre jobban a korba lépő Daniel Craiggel. Egy kérdés, ami most duplán meg állja a helyét: A korral együtt a kedvenc 007-sünk emberi oldala is jobban megmutatkozik?

dnmcdjjt5g76adkiyphtkf.jpg

 

Rengeteg huzavona (direktor, valamint zeneszerző csere, új forgatókönyvíró(k) felfogadása és a pandémia miatti bemutató halasztások) után végre itt van nekünk a 25. James Bond mozi, ami egyben Daniel Craig búcsúját is jelenti a szmokingtól és a vodka-martinitól. Cary Joji Fukunaga (mint első amerikai és egyben ázsiai rendező) végeredményén meg is látszanak ezek a problémák, mégis a stílus, az igényesség, az akció és az érzelmek vannak annyira kimunkálva, hogy könnyen feledtethetik ezeket a kisebb-nagyobb malőröket.

 

 

AMI JÓ VOLT

 

 

- James Bond itt mutatja meg leginkább emberi arcát... És milyen jól is teszi... Az utolsó 10 percet még a legkeményebb Bond rajongók is megkönnyezhetik.

- Az első 25 perc akciódús, izgalmas kezdése.

- Hans Zimmer szolid és kicsit sem tolakodó, de a történetbe simuló aláfestő zenéje, ami egy korábbi epizódot is megidéz (Őfelsége titkosszolgálatában)...

... És persze Billie Eilish Bond-dala: Nem a legkiemelkedőbb a saga-ban, de kellően illeszkedik a sztoriba és a film során itt-ott vissza is köszön Hans Zimmer komponálásában.

- A Lashana Lynch, mint a női 007-es (ez egyáltalán nem spoiler) is meglepően megállja a helyét, még ha nem is tudott teljesen kiteljesedni.
 

- Az érzelmesnek és meghatónak szánt szcénák: Daniel Craig és Léa Seydoux párosa között szemmel látható a kémia, még ha az utóbbi elhomályosodik kicsit Craig mellett.

 

 

AMI MÁR KEVÉSBÉ..

 

culture_monitor_bond-25-b25_13693_rc3_rgb.jpg

 
- A Rami Malek által megformált főgonosz sajnos nagyon sablonos, motivációi is kissé homályosak, sokszor pedig nehezen lehet komolyan venni. Pár jelenet miatta is veszít kicsit a súlyából.
 
- A forgatókönyv lehetett volna kreatívabb pár aspektusában, mert vannak a történetben kérdőjelek a szereplőkkel vagy az eseményekkel kapcsolatban.

- Pár karakter elhomályosodik a történet közepette vagy eléggé feledhető a jelenléte (pl. Blofeld és M)

 

Értékelés: 7,5/10

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyezunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5216679382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása